Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI s-a dezlănțuit în weekend: a prins sute de infractori în flagrant și a reținut aproape 800 de permise de conducere

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în cursul zilei de sâmbătă, 25 iunie a.c., la 5.110 de evenimente dintre care 3.558 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.552 având legătură cu domeniul situațiilor de urgență. Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 229 de autori de infracțiuni care au săvârșit 228 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 9 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Au fost semnalate 964 de posibile infracțiuni, 23.8% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 50 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 22 de autori în 16 dosare penale cu AN, aflate în evidență. Polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor grave de circulație și pentru încurajarea unei conduite preventive la volan. Au reținut 738 de permise de conducere și au retras 310 certificate de înmatriculare. Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 9.200 de contravenții și au aplicat amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei.

Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 36 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 106 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 lei. Dintre misiunile pompierilor, 1.241 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 154 pentru stingerea de incendii. Au fost emise 11 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 25 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 22 persoane aflate în situații de urgență. În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 42.794 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 86 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 32.020 mijloace de transport și 132.550 persoane, dintre care 12.570 de cetățeni ucraineni.

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne rămân prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.