DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

MAI solicită Camerei Deputaţilor un sediu pentru mutarea IGSU şi DSU

Inquam Dragos Tudorache MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, i-a solicitat luni preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, sprijinul pentru a primi un sediu în Palatul Parlamentului în care să funcţioneze Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. "Ministerul Afacerilor Interne vă solicită sprijinul pentru rezolvarea unor probleme legate de deficitul de spaţii necesare funcţionării instituţiilor şi structurilor din subordinea sa, care exercită atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă. În acest sens, vă informăm că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care reprezintă una dintre componentele cu activitate permanentă în cadrul sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea într-un imobil încadrat în clasa a doua de risc seismic", se arată în scrisoarea trimisă de ministrul de Interne preşedintelui Camerei, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, în anul 2014 a fost înfiinţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, structură care îşi desfăşoară activitatea în mai multe spaţii puse la dispoziţie de MAI, a căror amplasare diferită nu permite exercitarea atribuţiilor funcţionale la nivel optim. "În condiţiile în care DSU are în coordonare IGSU şi Inspectoratul General de Aviaţie şi monitorizează activitatea operativă a acestora, prezenţa personalului acestor structuri în locaţii diferite sau în spaţii care nu prezintă siguranţă în exploatare creează, în cadrul unui cutremur major sau a altui tip de dezastru, riscul neasigurării continuităţii măsurilor pentru creşterea rezilienţei autorităţilor", se mai arată în scrisoare.

Tudorache spune, de asemenea, că a fost identificat un imobil care se află în administrarea Camerei Deputaţilor, în corpul B de la Palatul Parlamentului, în suprafaţă construită de 7.912 metri pătraţi, care se pretează activităţilor de ordine publică şi oferă condiţii mai bune în comparaţie cu sediul actual. El îi adresează rugămintea preşedintelui Camerei Deputaţilor de a sprijini demersul MAI de preluare a acestui imobil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.