Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai știți metroul care s-a înfipt în zid și trebuia coborât în două luni? După 4 ani au început să-l dea jos/ Galerie Foto

Radu Pop
metrou depou

În ianuarie 2019 o garnitură de metrou s-a înfipt într-un perete al Depoului Berceni, Trenul care oprea la capătul liniei a deraiat, provocând ruperea parapetului de protecție și intrarea în mod direct în două încăperi administrative, pe care le-a deteriorat, iar două vagoane au rămas suspendate la o înălțime de aproape doi metri. Din fericire, trenul nu avea călători, iar mecanicul a suferit răni uşoare.

Metrorex a lansat pe 23 ianuarie 2020 licitaţia pentru ridicarea, degajarea şi repunerea în funcţiune a trenului CAF rămas înfipt în perete la Depoul Berceni. Durata maximă a contractului este de 90 de zile iar valoarea estimată este de 500.000 de lei.

Preşedintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, anunța în 2020 că metroul înfipt în peretele depoului Berceni va fi dat jos în maximum trei luni.

Conform afirmațiilor sindicalistului, incidentul în care trenul a intrat în peretele depoului Berceni a fost cauzat de o defecțiune a softului, care a împiedicat sistemul de frânare să funcționeze corect, ceea ce a determinat trenul să intre în depou cu o viteză de peste 40 de kilometri pe oră. În urma incidentului, mecanicul trenului a suferit răni.

Președintele Unității Sindicatelor Libere Metrou a declarat imediat după producerea accidentului că trenurile de tip CAF au prezentat probleme tehnice. "Trenurile CAF nu sunt fiabile. Aceste CAF-uri au cauzat deja probleme în stația Pipera, de exemplu atunci când o bieletă s-a rupt, existând riscul ca un tren cu pasageri la bord să deraieze", a menționat Rădoi.

Lucrarea care trebuia să fie gata în trei luni nu este gata nici la 3 ani distanță

La trei ani distanță de la anunțul făcut de Ion Rădoi, garnitura de metrou se află încă suspendată în peretele Depoului Berceni, iar astăzi, au început noi lucrări pentru coborârea gariniturii de tren.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.