Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a confirmat că o va include pe noua șefă a Găgăuziei în componenţa Guvernului Republicii Moldova

YouTube
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a confirmat că, în ciuda conflictului cu Partidul "Şor", acum interzis în republică, o va include în guvernarea republicii pe șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, aşa cum cere legea.

"Mă ghidez după prevederile legii chiar și în cazul alegerilor din Autonomia Găgăuză, unde procesele democratice au fost imperfecte" - a spus Maia Sandu, într-un interviu pentru "Ziarul de Gardă". Totodată, președintele moldovean a subliniat că autoritățile vor continua să ia măsuri împotriva tentativelor de destabilizare a situației din țară. Amintim că, în luna mai, Maia Sandu a declarat că alegerile din Găgăuzia s-au desfăşurat cu numeroase încălcări. După stabilirea rezultatelor, polițiștii au ajuns la Comisia Electorală Centrală a autonomiei, unde au confiscat listele electorale și alte documente.

Acțiunile autorităților centrale au stârnit indignarea publică - la Comrat a avut loc un miting spontan, iar deputații Adunării Populare din Găgăuzia au anunțat recunoașterea rezultatelor alegerilor. Guţul, care a fost susţinută de Partidul "Şor" în alegeri, a anuntat că, în ciuda dezacordurilor, este pregatită să stabileasca un dialog cu autorităţile de la Chişinău. Șefa Găgăuziei conduce organele administrației publice, reprezintă autonomia în problemele de politică externă și face parte din Guvernul Republicii Moldova.

În primul său interviu acordat Agenţiei TASS, Guţul a declarat că intenţionează să consolideze relaţiile de prietenie ale regiunii cu Rusia. În iunie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a admis cererea Guvernului de a interzice partidul de opoziție "Şor". Aceasta a dispus Ministerului Justiției să creeze o comisie pentru lichidarea partidului și scoaterea acestuia din registru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.