Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu are un contracandidat pentru funcția de prim ministru al Moldovei

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană de la Chişinău au avut luni o nouă rundă de negocieri în vederea ajungerii la un consens în privinţa candidaturii ministrului educaţiei în exerciţiu, Maia Sandu, la funcţia de prim-ministru, dar discuţiile s-au încheiat fără un rezultat, nefiind făcute niciun fel de declaraţii. 

Democratul Sergiu Sârbu, citat de agenţia IPN, a afirmat că nu există încă o înţelegere privind candidatul la funcţia de premier, iar liderii AIE vor face declaraţii doar atunci când va exista un consens. 

Săptămâna trecută, Partidul Liberal Democrat (PLDM), căruia i-a revenit funcţia de premier conform acordului AIE, a anunţat candidatura Maiei Sandu la şefia executivului, dar această propunere nu este agreată de partenerii de coaliţie din cauza condiţiilor pe care ea le-a înaintat, între care schimbarea conducerii Băncii Naţionale. 

Potrivit unor surse citate de Radio Chişinău, PLDM ar fi făcut o nouă propunere pentru funcţia de premier în persoana lui Valeriu Streleţ, deputat PLDM. Conform aceloraşi surse, la sediul parlamentului urmează să înceapă o nouă rundă de negocieri între liderii Alianţei, la care va fi prezent şi Valeriu Streleţ. 

Sâmbătă, fracţiunile parlamentare au fost contactate de administraţia preşedintelui Nicolae Timofti şi invitate la consultări cu şeful statului în vederea desemnării oficiale a unui candidat la funcţia de prim-ministru, dar întrevederea a fost amânată de câteva ori. 

Cele trei partide proeuropene de la Chişinău - Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal - au semnat joia trecută acordul de constituire a noii coaliţii de guvernare în Republica Moldova - Alianţa pentru Integrare Europeană-3, iar liderii acestor formaţiuni, respectiv Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, dădeau asigurări că noul guvern va fi învestit până la sfârşitul acestei luni.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.