Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, așteptată joi la București pentru consultări politice cu Klaus Iohannis

Inquam Photos/ Octav Ganea
Maia Sandu Klaus Iohannis

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va întreprinde joi, 23 februarie, o vizită de lucru la București. Informația a fost confirmată de Președinția României. Instituția precizează că șeful statului român, Klaus Iohannis, o va primi pe Maia Sandu la Palatul Cotroceni.

„Consultările politice ale Președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru Republica Moldova și pentru reziliența sa”, se menționează în comunicatul instituției prezidențiale române.

Maia Sandu și Klaus Iohannis vor aborda proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze R. Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii Republicii Moldova.

De asemenea, vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al R.Moldova.

La fel, cei doi Președinți vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Amintim că ultima vizită întreprinsă de Maia Sandu la București a fost în noiembrie 2022, dialogul cu România fiind intens susținut atât pe bilaterală cât și pe platformele europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.