Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Bani pentru anticipate se vor găsi. E obligația Guvernului

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Președinta țării, Maia Sandu, susține că bani pentru alegerile anticipate se vor găsi. Aceasta a afirmat că solicitare este una legală și este obligația Guvernului să aloce acești bani. Declarațiile au fost făcute în această dimineață, după ce s-a vaccinat.

„Bani se vor găsi, asta este obligația Guvernului. Am scris în decret. În decret lucrurile sunt scrise foarte clar și această solicitare este legală și este obligația Guvernului să aloce acești bani”, a declarat președinta Maia Sandu.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că suma necesară pentru a fi transferată pe conturile CEC încă nu a fost identificată, iar în fondul de rezervă, de unde Guvernul exclusiv poate transfera bani sunt doar 98 de milioane.

Acesta a declarat că din cele 125 de milioane, 72 milioane sunt pentru salariile celor de la CEC și a biroului, care ar putea fi transferați după alegeri.

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de miercuri, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate pe 11 iulie. În acest sens, CEC deja a aprobat devizul de cheltuieli.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a spus ieri că, în lipsa unui buget aprobat, achizițiile necesare pentru buna organizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie sunt deja în întârziere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.