Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Cel mai dificil lucru este reforma sistemului judecătoresc

stiri.md
Frank-Walter Steinmeier maia sandu

Cel mai dificil lucru în combaterea corupţiei este reforma sistemului judecătoresc şi a Procuraturii.

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat preşedintele Maia Sandu, miercuri, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, transmite Știri.md.

"Lupta împotriva corupţiei implică multe direcţii. Cea mai dificilă dintre acestea este reforma sistemului judiciar şi a Procuraturii, astfel încât instituţiile în sine să respecte legile şi să asigure respectarea legii", a subliniat preşedintele.

Ea a menţionat că în Moldova s-a creat o situaţie că oamenii care au furat fonduri semnificative de la stat au plecat în străinătate.

"Şi aici ne bazăm pe sprijinul partenerilor noştri, inclusiv al Germaniei, în procesul de identificare şi returnare a activelor, deoarece aceştia sunt banii cetăţenilor.

De asemenea, mizăm pe sprijin în procesul de identificare a celor responsabili de scheme majore de corupţie.

De asemenea, avem nevoie de sprijin în reformarea sistemului - trebuie să curăţăm instanţele şi organele de urmărire penală de persoane care participă la aceste scheme de corupţie şi au luat decizii ilegale", a spus şefa statului.

Potrivit ei, sprijinul partenerilor este necesar şi pentru formarea şi pregătirea procurorilor noi, judecători care vor "îşi vor face treaba mult mai bine".

"Până acum, în alte instituţii, autorităţile de reglementare de stat, existau multe scheme, deoarece "conducerea a participat la aceste scheme şi acum este necesar să îmbunătăţim procesul general de gestionare. Aceasta este o agendă ambiţioasă, serioasă, dar suntem hotărâţi să reuşim", a conchis Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.