Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu cheamă oamenii în Piața Marii Adunări Naționale: Vrem în UE și vrem cât mai repede. Vorbim limba română și în sfârșit o avem scrisă și în Constituție

Președinția Republicii Moldova
maia sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, explică de ce oamenii trebuie să vină duminică în Piața Marii Adunări Naționale. Șeful statului consideră că reuniunea e necesară pentru a complimenta eforturile Guvernului de integrare europeană cu voința poporului. În același timp, președintele, care a inițiat acest eveniment, susține că astfel pot fi combătute și vocile hoților care vorbesc în detrimentul democrației. Maia Sandu dă asigurări că va fi menținută ordinea publică și nu există pericole de destabilizări pe durat evenimentului, conform deschide.md.

„Vrem în UE și vrem cât mai repede să ajungem, și nu e suficient ca să facă eforturi din partea Guvernului, e nevoie să demonstrăm voința populară pentru integrare europeană și să combatem vocile hoților, care au vorbit în detrimentul democrației. E nevoie să ne consolidăm societatea, e un proces nu simplu să trăim într-o țară cu un nivel de trai înalt. Vedem starea drumurilor, infrastructura, diferențele sunt clare, trebuie să muncim cu toții, să vorbim într-o voce, să explicăm ce este integrare europeană, acestea sunt probleme pe care le putem rezolva împreună”, a declarat Maia Sandu la postul public de televiziune Moldova 1.

Președintele a făcut referire la evenimentele ce au avut loc în PMAN în perioada Renașterii Naționale, menționând că acum există acea șansă ratată în trecut de redobândire a drepturilor și libertăților.

„Avem realizări pentru că suntem o țară liberă, chiar dacă democrația noastră încă trebuie consolidată. Vorbim limba română și în sfârșit o avem scrisă și în Constituție, dar nu am reușit prea multe, atunci când vorbim despre nivelul de trai, oportunități de a munci și a câștiga bine aici acasă. Acum avem această șansă pe care am ratat-o în trecut”, a declarat Maia Sandu.

Șeful statului a dat asigurări că pe durata evenimentului va fi asigurată ordinea publică și a respins informațiile privind riscul producerii unor destabilizări calificându-le drept falsuri răspândite de oponenții integrării europene.

„Este o informație falsă răspândită de oponenții integrării europene, de oponenții R.Moldova cărora le este frică că în piața vor veni mulți oameni și toată narațiunea lor despre faptul că R.Moldova vrea cu țara războinică de la este se va disipa. Noi suntem vigilenți, instituțiile știu să asigure siguranța pentru cetățeni, se pregătesc toate instituțiile pentru cetățeni, sunt făcute anunțuri ca să cunoaștem ce și unde se întâmplă, trebuie să fim și noi vigilenți, toți cei care vom participa la adunare și dacă vedem ceva suspect să raportăm. Vor fi oameni cu însemne speciale, voluntari printre mulțime așa încât să putem raporta o problemă sau alta. Nu există pericole. Vreau ca oamenii să știe să nu se lase speriați și manipulați și să vină pe 21 în piață”, a spus președintele.

Duminică, 21 mai, în centrul capitalei va avea loc Adunarea Națională „Moldova europeană”, eveniment inițiat de președintele R.Moldova. În calitate de oaspete special al evenimentului va fi Roberta Metsola, președintele Parlamentului European. Adunarea va fi una în afara politicului. Pe scena, vor ține discursuri Maia Sandu, precum și reprezentanți ai societății care nu sunt membri de partid. Evenimentul va culmina cu un concert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.