Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu critici la adresa CEC: Este clar că lui Igor Dodon îi este frică de votul diasporei

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Comisia Electorală Centrală este controlată politic de Igor Dodon și acționează în interesul formațiunii acestuia. O spune președinta Maia Sandu, după ce autoritatea electorală a decis în cele din urmă să deschidă 150 de secții de vot pentru diaspora la alegerile din iulie. De asemenea, șefa statului respinge acuzațiile că ar face campanie electorală în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate, notează IPN.

Președintele Maia Sandu a calificat drept politică decizia CEC de a deschide în străinătate 150 secții de vot, după ce Ministerul de Externe și-a anunțat disponibilitatea de a asigura organizarea procesului electoral în 190 de secții.

„Mi se pare ciudat că după ce CEC le cere oamenilor să se înregistreze, ca să aibă o evidență mai bună despre locul aflării oamenilor, după ce CEC are informație concretă și proaspătă de la alegerile prezidențiale și știe unde au fost probleme, să se vină cu această decizie care nu îmbunătățește cu nimic situația. Este clar că lui Igor Dodon îi este frică de votul diasporei, iar CEC acționează în interesul lui Dodon și al PSRM”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Prime Time” de la Prime.

De asemenea, Maia Sandu a respins acuzațiile potrivit cărora în campania electorală ar exista imixtiune din exterior prin intermediul ambasadorilor acreditați în Republica Moldova.

„Acești oameni sunt interesați ca Republica Moldova să devină o țară cu democrație avasată și au susținut de-a lungul timpului prin multe proiecte consolidarea instituțiilor statului. Deci este clar că acești oameni nu-și doresc decât alegeri libere și corecte, democrație autentică. Igor Dodon nu are ce le spune cetățenilor și caută să-i sperie cu această sperietoare”, a spus Maia Sandu.

Președinta Sandu a respins și acuzațiile că ar promova imaginea PAS în timpul deplasărilor pe care le are din bani publici în raioanele Republicii Moldova sau în timpul vizitelor din străinătate.

„Eu le-am promis oamenilor să lucrez pentru ei și nu am de gând să mă închid în oficiu pentru trei luni pentru că în Republica Moldova sunt alegeri. Eu nu am făcut niciodată campanie pentru un partid, eu îi chem pe oameni ca să iasă la vot și îi chem să voteze pentru oameni onești și cinstiți, pentru că doar așa putem să ne atingem obiectivele”, a mai spus șeful statului.

În același context, Maia Sandu a spus că-și dorește o colaborare mai bună între instituția prezidențială, Guvern și Parlament și și-a exprimat speranța că acestă conlucrare va avea loc după scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie, notează deschide.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.