Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Cu sprijinul Franței ne vom asigura că Moldova va fi în Uniunea Europeană

Presedintia Republicii Moldova
Maia Sandu Emmanuel Macron

Moldovenii au dreptul de a-și decide singuri viitorul, iar acest viitor se află în Uniunea Europeană. Cu sprijinul Franței și al altor parteneri, ne vom asigura că Moldova va fi liberă, va fi pașnică și va fi în Uniunea Europeană, a declarat președinta Maia Sandu după întrevederea cu omologul său francez, Emmanuel Macron, la Paris, transmite IPN preluat de stiripesurse.md

Maia Sandu a comunicat că Franța se numără printre cei mai apropiați susținători ai Moldova și a fost alături de țară, oferindu-i sprijin în ultimii doi ani de tulburări provocate de acțiunile Rusiei. Franța este alături de Moldova pe măsură ce țara avansează în parcursul său către aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului a menționat sprijinul constant și neclintit al președintelui francez în timpul Președinției Franței la Consiliul European în prima jumătate a anului 2022 și la summitul din decembrie de la Bruxelles, care a aprobat începerea negocierilor de aderare.

„Solidaritatea Franței este mult mai profundă decât atât. Președintele Emmanuel Macron a inițiat Comunitatea Politică Europeană, care a devenit o platformă importantă pentru țările UE și din afara UE pentru a se reuni și a discuta probleme cruciale cu care se confruntă continentul nostru. El a avut, de asemenea, un rol cheie în înființarea Platformei de Sprijin pentru Moldova, împreună cu Germania și România, care au oferit ajutoare financiare și umanitare pentru țara noastră, în timp ce trebuia să facem față multiplelor crize, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusiaˮ, a spus șefa statului.

Maia Sandu a menționat că semnarea acordurilor de apărare și de cooperare economică cu Franța transmite, de asemenea, un mesaj ferm că Moldova este din ce în ce mai puternică, având Franța alături. Cooperarea în domeniul apărării se intensifică, iar achiziția recentă a unui radar aerian de înaltă performanță este un exemplu. Peste două sute de companii franceze sunt active în Moldova, oferind beneficii reciproce ambelor economii. „Pe măsură ce ne vom apropia de UE, știm că implicarea companiilor va crește. Pregătirea pentru aderarea la UE ne consolidează deja economia și ne consolidează rezistențaˮ, a spus Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova efectuează o vizită la Paris în perioada 7-8 martie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.