Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, de Ziua Suveranității Moldovei: Moldovenii au decis să se rupă de regimul sovietic și să-și înfăptuiască visul

deschide.md
moldova unire 90

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Suveranității Republicii Moldova. Șefa statului afirmă că în toată această perioadă, de la adoptarea Declarației de Independență și până în prezent, cetățenii au știut să fie uniți și au rămas fermi în dorința de fi liberă, demni și să-și crească copiii în pace, conform deschide.md.

Prin Declarația de Suveranitate, s-a instituit cetățenia, s-au pus bazele elaborării noii Constituții, s-a confirmat hotărârea de a participa direct la procesul european pentru colaborare și securitate și, cel mai important, s-a stipulat că poporul este izvorul și purtătorul suveranității. Acum 33 de ani, Republica Moldova a decis să se rupă de regimul sovietic și să-și înfăptuiască visul de a deveni un stat de drept, în care cetățenii trăiesc în bună înțelegere și cu încredere în ziua de mâine”, se menționează într-un mesaj pe Facebook al Maiei Sandu.

De asemenea, demnitara susține că lupta de atunci pentru suveranitate are la bază aceleași motive, ca și în prezent, când se dorește integrarea în comunitatea europeană.

Acum Republica Moldova a decis să se alăture familiei europene, din aceleași motive pentru care am luptat pentru suveranitate, independență, libertate - pentru ca familia și copiii noștri să poată trăi fericiți acasă. Am reușit multe lucruri împreună, în ciuda dificultăților. Vom reuși și de această dată - calea noastră este una dreaptă!”, a mai scris Maia Sandu.

De asemenea, la acest mesaj a fost atașată o imagine din Arhiva Națională, datând cu anii 90, unde oamenii veneau cu mesaje precum: „Unire moldoveni”, „Suveranitate, Moldova!”.

content-image

Amintim, că 33 de ani în urmă, la 23 iunie 1990, a fost adoptată Declarația de Suveranitate a Republicii Sovietice Socialiste Moldova. În acea Declarație au fost proclamate drepturile noastre la viață, libertate, prosperitate, istorie, cultură și stabilitate socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.