Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu despre o posibilă vizită la Moscova - 'dosarul relaţiei cu Rusia nu este unul uşor'

Deschide Moldova
Maia Sandu

Premierul moldovean Maia Sandu a declarat marţi, într-un interviu pentru Europa Liberă, că - deocamdată - nu are planificată o vizită la Moscova, în timp ce preşedintele Igor Dodon a anunţat că se va deplasa miercuri în capitala rusă, informează Radio Chişinău potrivit Agerpres

'A fost lansată o invitaţie. Noi nu am răspuns la această invitaţie, nu am planificat încă. Când o să ajungem să decidem asupra acestui subiect, o să vă informăm. Avem o agendă foarte plină aici, acasă...', a spus Maia Sandu, apreciind că 'dosarul relaţiei cu Rusia nu este unul uşor'.

'Avem aşteptări foarte mari şi cred că în următoarele două luni o să încerc să stau acasă şi să lucrez aici. O să-i rog pe colegii mei miniştri să călătorească atunci când va fi absolut necesar', a afirmat şefa guvernului de la Chişinău.

Marţi, Maia Sandu a plecat într-o vizită oficială la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel. După învestirea în funcţie, Sandu a efectuat deja vizite oficiale la Bucureşti, Bruxelles şi Kiev.

În acelaşi timp, Igor Dodon a anunţat marţi că se va deplasa miercuri la Moscova pentru a discuta cu autorităţile ruse şi conducerea Gazprom despre o posibilă reducere a preţului de livrare a gazului natural către Republica Moldova, conform Radio Chişinău.

Anunţul a fost făcut de preşedintele moldovean pe pagina sa de Facebook după o întrevedere cu ministrul economiei şi infrastructurii, Vadim Brânzan, şi cu candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al societăţii Moldovagaz, Vadim Ceban, care anterior a exercitat interimatul funcţiei de başcan (guvernator) al regiunii autonome Găgăuzia din sudul Republicii Moldova în perioada electorală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.