Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, despre războiul din Ucraina și 'elementul de insecuritate', Rusia: Suntem norocoși că România rămâne alături de noi, fiind și marele nostru avocat

Politics.md
Maia Sandu

Trebuie să fim conștienți că Rusia va continua să fie un element de insecuritate pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul reuniunii ambasadorilor. Șeful statului moldovean a subliniat că, pe de altă parte, suntem norocoși că România rămâne alături de Republica Moldova și ne ajută să ținem piept tuturor provocărilor.

Potrivit președintelui moldovean, nu se văd semne că războiul din Ucraina s-ar încheia prea curând, așa că R. Moldova trebuie să ofere toată susținerea țării vecine, inclusiv menținerea coridoarelor de solidaritate, ajutorarea refugiaților, etc. Și asta pentru că R. Moldova și cetățenii săi este în siguranță datorită rezistenței Ucrainei în fața invadatorilor ruși.

Trebuie să înțelegem că Rusia va continua să fie un element de insecuritate pentru noi. Ați văzut cum forțe din Federația Rusă au încercat să provoace destabilizări, s-a încercat inclusiv răsturnarea conducerii constituționale. Suntem conștienți că aceste lucruri vor continua. Pe de altă parte, suntem norocoși că România rămâne alături de R. Moldova, ne susține în abordarea provocărilor și problemelor interne, dar e și un mare avocat al nostru pe extern” a declarat șeful statului.

Maia Sandu a subliniat că autoritățile își propun demararea cât mai rapidă a negocierilor de aderare, întrucât R. Moldova poate supraviețui ca stat democratic doar în familia UE.

Nu ne putem permite să rămânem în zona gri. E vital să arătăm progrese continue în procesul de aderare la UE. Lucrăm pe condiționalitățile formulate de Comisia Europeană. Sarcina voastră e să vorbiți statelor membre despre toate eforturile și realizările noastre. Trebuie să promovați țara noastră și ca o destinație pentru investiții, dar și ca un furnizor de securitate în regiune și pe continent. Vom continua să consolidăm cooperarea cu țările care ne ajută la întărirea sectorului apărării și securității. Avem sarcina monumentală să aducem UE la noi acasă. Sunt toate premisele ca acest lucru să se întâmple destul de repede. Avem susținere în statele membre ale UE, trabuie să muncim mai mult și să fim mai eficienți în promovarea R. Moldova” le-a transmis Maia Sandu ambasadorilor.

Ea a ținut să le mulțumească diplomaților pentru efortul semnificativ făcut în țările în care aceștia reprezintă R. Moldova și a declarat că toți trebuie să înțeleagă că trăim timpuri decisive și de rezultatele obținute depinde cât de repede ne vom dezvolta, depinde pacea și capacitatea de a menține R. Moldova pe drumul democrației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.