Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu dorește ca Moldova să adere la Inițiativa Celor Trei Mări și contează pe sprijinul Poloniei

bursa.ro
initiativa celor trei mari

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit omologului polonez Andrzej Duda ca a acceptat invitația de a vizita Republica Moldova.

Sandu a declarat că intensificarea contactelor dintre cele două state este un lucru îmbucurător. „Republica Moldova a ales calea modernizării europene. Cetățenii țării noastre au arătat în mod clar această alegere, prin votul acordat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, vot reconfirmat și la alegerile parlamentare din acest an. Noua guvernare de la Chișinău își propune să realizeze acest deziderat popular și să creeze condiții pentru ca cetățenii să aibă șansa la o viață mai bună aici, în Republica Moldova”.

Republica Moldova apreciază susținerea fermă a Poloniei pentru europene ale R. Moldova și eforturile făcute de Varșovia pentru a include Republica Moldova în programele de asistență europeană, notează deschide.md

„Contăm, de asemenea, pe sprijinul Varșoviei pentru a avansa cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic în contextul agendei post-2020. Ne dorim o apropiere mai mare dintre Bruxelles și alte capitale europene cu țările Parteneriatului Estic, în special Moldova, Georgia și Ucraina, țări asociate cu aspirații de integrare în UE. Solidaritatea de care dă dovadă Polonia pe parcursul ultimului deceniu de la lansarea Parteneriatului Estic, indiferent de evoluțiile de la Chișinău, este un simbol puternic de prietenie și deschidere pentru țara noastră”.

Republica Moldova își dorește să participe și în alte inițiative regionale importante ce pot consolida securitatea și stabilitatea în regiunea noastră, la frontierele Uniunii Europene. Una dintre acestea este Inițiativa Celor Trei Mări, o platformă regională ce își propune consolidarea conexiunilor de infrastructură și a potențialului economic al țărilor din regiunea cuprinsă între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică. Am discutat astăzi oportunitatea participării Republicii Moldova în această Inițiativă, care ne va permite să ne integrăm mai mult în rețelele de infrastructură europene.

Inițiativei Celor Trei Mări este o platformă regională ce urmărește să consolideze conexiunile de infrastructură și potențialul economic al țărilor din spațiul dintre Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică. Participarea Republicii Moldova în această Inițiativă îi va permite să se conecteze mai rapid la rețelele de infrastructură europene și ar putea deveni un factor suplimentar de stabilitate la hotarele Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.