Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, după întâlnirea cu Bogdan Aurescu: România ne ajută să depășim cea mai mare criză energetică din istoria țării

deschide.md
maia sandu bogdan aurescu

Relațiile Republicii Moldova cu România sunt mai strânse ca oricând, iar în anul care vine vrem să fim și mai aproape, și să valorificăm mai multe oportunități de dezvoltare pentru ambele părți. Declarația a fost făcută de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ca urmare a unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, conform deschide.md.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful statului a declarat că în cadrul întrevederii părțile au abordat mai multe subiecte, printre care cooperarea foarte bună, inclusiv, în acest an foarte greu pentru toți.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru răspunsul rapid și necondiționat al României de a ne ajuta să depășim cea mai mare criză energetică din istoria țării. Livrările de energie electrică și păcură în această perioadă critică ne-au fost salvatoare. Am mulțumit și pentru sprijinul bugetar direct de zece milioane de euro, acordat prin Platforma de Sprijin pentru Moldova”, a scris Sandu.

Președintele a menționat că relațiile cu România sunt mai strânse decât oricând, iar în anul care vine Chișinăul dorește să fie și mai aproape, și să valorifice mai multe oportunități de dezvoltare pentru ambele părți.

„Avem pe agendă importante proiecte de infrastructură și de integrare economică, pentru a crește volumul investițiilor și al comerțului. Mizăm pe România pentru interconectarea sistemelor electroenergetice. Ne dorim să pornim cât mai repede construcția podului Ungheni-Ungheni și să facem operațional podul Leova-Bumbăta. Vrem să simplificăm conexiunile rutiere, iar astfel, și pe cele între oameni”, a adăugat șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.