Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, după lovitura de forță a majorității parlamentare: Igor Dodon a dat ordinul și a fugit la Moscova

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a comentat acțiunile de astăzi ale majorității PSRM-Șor, care astăzi a adoptat o declarație privind recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale și au anunțat că nu recunosc avizul CCM din 15 aprilie prin care au fost constatate circumstanțele dizolvării Parlamentului și au votat și anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al Înaltei Curți.

Președintele susține că fostul șef al statului, liderul socialiștilor Igor Dodon le-ar fi dat indicații să voteze aceste lucruri, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Igor Dodon este cel care, din câte înțelegem, a dat ordinul să se adopte aceste decizii neconstituționale, să se încalce Constituția, în schimb el a fugit, și și-a lăsat colegii, care sunt pasibili acum de răspundere, să îndeplinească aceste ordine ilegale”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.

Președintele a accentuat că hotărârile luate de PSRM-Șor sunt neconstituționale, iar votul pentru demiterea Domnicăi Manole a fost o ilegalitate, deoarece Parlamentul nu poate demite un judecător al CCM.

Potrivit Maiei Sandu, aceste lucruri se întâmplă deoarece mai mulți deputați nu sunt de acord cu dizolvarea Parlamentului și organizarea legerilor anticipate. „Sunt deputați care nu vor să ajungă la judecata cetățnilor”, a adăugat Sandu.

Menționăm că, în această dimineață socialistul Igor Dodon a zburat la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.