Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, după refuzul CEC de a mări numărul de secții în diasporă: O batjocură

stiri.md
Maia Sandu vot

Președința șării, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce CEC a decis organizarea a 139 secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șefa statului menționează că această decizie este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii, transmite Știri.md.

"Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii.

Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării.

Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia - să respecte legea și să asigure dreptul la vot.

Încercarea de a bloca votul oamenilor și de a salva pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor nu va trece!", a declarat Maia Sandu.

Știri.md subliniază că CEC a acceptat propunerea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon, de a menține același număr de secții de votare ca și la prezidențialele din 2020, deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, iar propunerea PAS se ridica la 198.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.