Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu e hotărâtă! Va candida pentru un nou mandat la funcția de președinte al Republicii Moldova: Am simțit încercările Rusiei de a ne destabiliza

Facebook
Maia Sandu

Șefa statului moldovean, Maia Sandu, a anunțat că va candida pentru încă un mandat la funcția de președinte al țării. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenția de știri americană Bloomberg, transmite MOLDPRES.

Oficialul și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030. Totodată, aceasta a vorbit despre pericolul care poate surveni din partea Federației Ruse. „Am simțit încercările Rusiei de a ne destabiliza țara și de a ne submina eforturile în constituirea instituțiilor puternice, proceselor democratice și integrarea în UE, care sunt atât de importante pentru noi”, a spus Maia Sandu.

Oficialul a remarcat că țara poate adera la Uniunea Europeană alături de regiunea transnistreană, în ciuda prezenței trupelor ruse. „Secretul soluționării conflictului este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția. Acest lucru va plasa țara cu o populație de 2,6 milioane de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe o cale clară de aderare la UE și va arăta locuitorilor din regiune că legăturile cu blocul comunitar, și nu cu Rusia, vor fi benefice pentru viața lor”, a afirmat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului și-a confirmat intenția de a candidă pentru un nou mandat de președinte al țării „pentru a menține sentimentul pro-european și ieșirea din orbita Moscovei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.