Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu în legătură cu reținerea lui Artur Reșetnicov: Eu nu dau indicații

captura Facebook
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu îi răspunde fostului deputat Artur Reșetnicov, care a acuzat-o că ar fi dat indicații în legătură cu reținerea sa.

Maia Sandu spune că justiția trebuie să funcționeze conform legii, fără a comite abuzuri, și să-i sancționeze pe toți cei care au admis abateri de la normele legale, transmite presa din Republica Moldova.

Fostul deputat Artur Reșetnicov, reținut pentru 72 de ore, a intrat în greva foamei și a calificat reținerea sa drept un abuz inițiat la indicația președintei Maia Sandu.

Șefa statului a respins orice acuzații privind imixtiuni în actul justiției și a cerut oamenilor legii să respecte toate procedurile.

„Eu nu am dat și nu dau indicații pentru justiție. Ceea ce fac eu este să sprijin reformele, să contribui la obținerea sprijinului pentru ca noi să facem ordine în justiție, așa încât să avem siguranța cu toții că lucrurile care se întâmplă sunt conforme legii.

În același timp, cunoaștem cu toții acte de corupție care au avut loc în trecut și pentru aceste acte de corupție trebuie să se răspundă.

Chemarea mea către justiție este să respecte buchia legii, să-și facă treaba bine, fără abuzuri. Cei care au comis abuzuri și ilegalități să fie sancționați”, a spus Maia Sandu.

Știri.md amintește că ofițerii Serviciului Informații și Securitate și procurorii anticorupție au descins, în această dimineață, cu percheziții la domiciliile mai multor foști deputați din Parlamentul R. Moldova.

În urma perchezițiilor, 4 foști deputați comuniști din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți miercuri, 2 februarie, pentru 72 de ore, inclusiv și Sergiu Sîrbu (al 5-lea fost deputat reținut).

Reamintim că, la data de 16 decembrie, Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea lui Sîrbu căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.