Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, înainte de Adunarea Națională 'Moldova Europeană': În România lucrurile erau diferite, la noi unii slujesc interesele Rusiei

YouTube
Maia Sandu

Adunarea Națională „Moldova Europeană”, din 21 mai, se anunță a fi un eveniment în afara politicului, unde sunt așteptați toți cetățenii Republicii Moldova, care cred în viitorul european al țării, a declarat președintele țării, Maia Sandu, la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Șeful statului nu exclude nici faptul că există anumiți oameni care vor să discrediteze acest eveniment. Maia Sandu a mai spus că Adunarea Națională este o inițiativă a președintelui țării și de organizarea evenimentului se va ocupa echipa sa.

„Este clar că sunt oameni care vor vrea să profite, sunt oameni care vor vrea să discrediteze acest eveniment. Eu cred că noi nu trebuie să le acordăm atenție. Noi ne adresăm cetățenilor, noi ne adresăm acelor care cred într-o societate democratică, acelor care înțeleg că în UE Republica Moldova are șansa să își consolideze democrația, să construiască bunăstare, să fie parte a unui proiect de pace pentru că UE este în primul rând un proiect de pace, iar cei care vor să creeze situații de scandal pot face acest lucru dar nu cu contribuția noastră, noi îi așteptăm pe cetățeni la acest subiect”, a declarata Maia Sandu.

Maia Sandu: În România lucrurile erau diferite, la noi unii slujesc interesele Rusiei

Cu referire la inițiativa liderului MAN, actualului primar de Chișinău, Ion Ceban, privind semnarea unui pact similar celui de la Snagov, Maia Sandu a opinat că situația din R.Moldova diferă de cea din România, unde toate partidele lucrau pentru interesul României.

„În România lucrurile erau diferite decât situația cu care ne confruntăm noi astăzi. În România, toate partidele politice lucrau pentru interesul României, or, noi avem o situație geopolitică, unde o parte din partidele de aici slujesc intereselor Federației Ruse și nu sunt situații comparabile. Vreau să las deschis subiectul pentru că discutăm, abia am început aceste consultări publice. Propunerea noastră este să avem o declarație în care confirmăm susținerea celor care participă la această Adunare a cetățenilor pentru parcursul european al R.Moldova, pentru aderarea la UE”, a adăugat șeful statului.

Solicitată să spună dacă consideră că și Ion Ceban ar putea semna această declarație, Maia Sandu a răspuns că nu o interesează ce va face Ceban și că evenimentul este al cetățenilor care cred în viitorul european al R.Moldova.

„Nu mă interesează ce va face dl Ceban, nu este un eveniment pentru dl Ceban, este un eveniment al cetățenilor, este un eveniment al cetățenilor care cred cu toată sinceritatea că integrarea europeană este calea de dezvoltare pentru R.Moldova”, a spus Maia Sandu.

Președinta a ținut să sublinieze că acum R.Moldova are o șansă reală de aderare la UE și că Adunarea se anunță a fi un eveniment al cetățenilor și nu al politicului.

„Trebuie să înțelegem cu toții că avem o șansă reală de aderare la Uniunea Europeană și dacă stăm să ne uităm în trecut, R.Moldova a mai avut șanse pe care le-a ratat și vedem cât de mari sunt diferențele a standardelor de viață, a nivelului de trai în țările care în ultimii 20 de ani au aderat la uniunea Europeană și standardele de viață în R. Moldova. Astea sunt cele mai grăitoare dovezi și probe că trebuie să mergem pe această cale. Ne dorim să fie o adunare a cetățenilor, o adunare apolitică și am început procesul de consultări cu societatea civilă”, a mai spus Maia Sandu.

Pe 10 aprilie, președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un apel către cetățeni să își manifeste decizia clară de a fi parte a familiei europene, lansând inițiativa organizării pe 21 mai a unei Adunări Naționale „Moldova Europeană”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.