Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu intervine după dezastrul PAS în alegerile din Găgăuzia: E clar că sunt multe încălcări în aceste alegeri

YouTube
Maia Sandu

Structurile naționale de anchetă ale Republicii Moldova au demonstrat că, în Găgăuzia, campania electorală nici pe departe nu a fost una transparentă și au existat probe concludente că au fost comise mai multe abuzuri.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni online, transmite radiomoldova.md.

„E clar că sunt multe încălcări în aceste alegeri. Am văzut mai multe probe ale acestor încălcări. Cred că o mare întrebare este către comisia electorală din autonomie, deoarece această structură este cea care poate lua decizii potrivite pentru a preveni aceste abuzuri și aceste ilegalități. Din 2024, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova va avea un rol major în organizarea alegerilor în autonomie și am certitudinea că atunci lucrurile se vor întâmpla altfel, corect”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că în Găgăuzia funcționează demult propaganda Rusiei și a remarcat că legea care interzice anumite televiziuni de propagandă, care sunt periculoase pentru Republica Moldova, nu este implementată pe deplin în Găgăuzia, deoarece autoritățile de acolo se opun. În acest context, președinta a spus că Chișinăul depune eforturi de a avea o politică coerentă de combatere a dezinformării care este valabilă pentru toată țara, inclusiv pentru regiunea autonomă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.