Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu justifică intervenția brutală în mass-media care a dus la suspendarea a 6 posturi TV din Moldova: Luptăm împotriva dezinformării

captura TV
Maia Sandu

Președintele țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ședința Comisiei Situații Excepționale la care a fost decis suspendarea, pe durată stării de urgență, a licenței de emisie pentru șase posturi de televiziune.

Este vorba de Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6., transmite Știri.md.

"Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea.

Păstrarea păcii și stabilității în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancțiunilor internaționale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului și viața liniștită a cetățenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru - să scape de justiție", se arată în mesajul

CSE a publicat o decizie prin care șase posturi de televiziune din țară vor rămâne fără licența de emisie de luni 19 decembrie.

Prin urmare, postul de televiziune TV6, rămas fără licență, face apel la comunitatea internațională, corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova să dea o apreciere corectă a celor întâmplate azi în conformitate cu standardele aplicate la nivel internațional în vederea stopării acestor grave derapaje fără precedent în istoria R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.