Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, la Bruxelles: Reînnoirea dialogului politic şi dezgheţarea relaţiilor cu partenerii europeni vor contribui la construirea unui stat de drept

hotnews.ro
Maia Sandu

Republica Moldova păşeşte într-o nouă etapă de cooperare cu ţările partenere - o relaţie bazată pe transparenţă şi încredere reciprocă, a subliniat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul vizitei oficiale efectuate la Bruxelles, conform comunicatelor oficiale ale Preşedinţiei de la Chişinău, potrivit Agerpres.

''Sunt ferm convinsă că reînnoirea dialogului politic şi dezgheţarea relaţiilor cu partenerii europeni vor contribui la construirea unui stat de drept, la consolidarea unei democraţii veritabile şi a unei economii funcţionale'', a declarat Maia Sandu, care pe parcursul vizitei de două zile - luni şi marţi - a avut întâlniri cu şefii principalelor instituţii europene, precum şi cu membri ai executivului şi parlamentului UE.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Aceasta s-a referit, în cadrul întâlnirilor, la priorităţile mandatului său în funcţia de preşedinte - în special, lupta împotriva corupţiei, accelerarea accesului la vaccinul anti-COVID-19 pentru medici şi lucrătorii medicali din prima linie, intensificarea cooperării economice, obţinerea unui sprijin pentru agricultori şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi importanţa asistenţei UE pentru Republica Moldova.

Interesul Republicii Moldova este de a extinde şi aprofunda cooperarea cu UE în mai multe domenii, inclusiv pe dimensiunea politicii externe, precum şi în ce priveşte integrarea continuă în domeniile economic, energetic, de protecţie a mediului şi al serviciilor, potrivit Maiei Sandu.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

''Puteţi conta pe Uniunea Europeană pentru sprijinirea agendei reformatoare, inclusiv a sistemului judiciar şi a eforturilor anticorupţie atât de necesare, precum şi a luptei şi redresării în urma #COVID19", a dat asigurări Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, după întâlnirea avută luni cu Maia Sandu.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a menţionat că UE susţine în totalitate o agendă de reformă puternică şi lupta împotriva corupţiei în Republica Moldova, aşa cum a cerut electoratul. ''Suntem solidari în lupta împotriva #COVID-19 şi în continuarea redresării socio-economice'', a dat asigurări oficialul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.