Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Mai bine o instituţie de stat fără conducere decât cu un funcţionar corupt

captura youtube
Maia Sandu

Mai bine o instituţie de stat fără conducere decât cu un funcţionar corupt la cârmă.

Astfel a comentat preşedintele Maia Sandu numeroasele demisii ale şefilor instituţiilor de stat pe fondul deficitului de personal cu care se confruntă autorităţile, transmite presa din Republica Moldova.

Vorbind despre utilitatea demisiilor, ea s-a concentrat pe demiterea directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Ruslan Flocea.

"Personal cred că nu a fost la înălţime. Când eram prim-ministru (iunie-noiembrie 2019), noi am depus la CNA multe materiale diferite, pe baza cărora au fost iniţiate dosare împotriva oficialilor. Dacă iniţial ancheta a fost luată în serios, apoi după ce Guvernul a fost demis, a încetat totul.

Îmi pun o întrebare - cine a încurcat conducerea CNA să lucreze mai departe? Aţi văzut vreun rezultat în ultimii ani? N-am văzut. Doar careva reportaje relatează despre arestarea mai multor primari, care ulterior au fost eliberaţi. Ne putem permite instituţii care nu fac nimic sau protejează hoţii? Nu!", a declarat preşedintele.

Potrivit șefei statului, demisiile nu au loc pentru că s-a schimbat Guvernul.

"Este o mare nevoie de profesionişti incoruptibili. Există un mare deficit al acestora. Această problemă există atât în sectorul public, cât şi în cel privat. Dar când (în fruntea instituţiilor - "I.") sunt oameni care, în cel mai bun caz, sunt inactivi, şi în cel mai rău caz - pun beţe în roate, astfel de oameni ar trebui să plece", a spus Sandu.

Întrebată cu privire la relaţia dintre autorităţi şi opoziţie, şefa statului nu a fost de acord că autorităţile actuale se comportă la fel ca şi cele precedente.

"Totul ţine de abordările opoziţiei în sine. Atunci când opoziţia reprezintă interesele unei părţi din cetăţeni - este opoziţia, a cărei părere trebuie luată în considerare şi cu care este necesară o cooperare.

Iar când opoziţia apără interesele grupurilor criminale care vor să pună mâna pe stat din nou, este cu totul altceva. Trebuie să facem reforme pentru a obţine o finanţare transparentă a partidelor, astfel încât acestea să fie partide şi nu agenţi ai intereselor infractorilor fugari", a spus Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.