Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu mizează pe sprijinul liderilor unionişti în al doilea tur al alegerilor prezidențiale

jurnal.md
Maia Sandu

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, contează în al doilea tur de scrutin, preconizat pentru 15 noiembrie, pe sprijinul liderilor unionişti, promiţând că "dezgheţarea" relaţiilor cu România şi refacerea celor cu Uniunea Europeană constituie priorităţi majore pentru ea în cazul în care va deveni preşedinte, relatează miercuri mass-media moldovene, potrivit AGERPRES.

"Contăm mult pe sprijinul liderilor unionişti", a insistat Maia Sandu în declaraţii făcute pentru presa de la Chişinău, în care şi-a exprimat speranţa să poată atrage şi simpatia segmentului de alegători rusofoni, întrucât problemele societăţii din Republica Moldova sunt ale tuturor.

"Nimănui nu îi place să fie furat, nimănui nu îi place batjocura, nimănui nu îi place ca statul să îşi bată joc de cetăţenii cinstiţi care îşi plătesc impozitele corect. Oamenii vor ca drepturile lor să fie respectate, ca nepoţii şi copiii lor să le fie aproape. Atât vorbitorii de limba rusă care fac afaceri, cât şi vorbitorii de limba română care fac afaceri vor drepturi egale pentru business. Acestea sunt lucruri comune şi ele sunt foarte multe', a declarat Maia Sandu, citată de portalul Infoprut.

Lidera PAS a afirmat că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, va căuta să unească cetăţenii dezbinaţi din cauza propagandei pentru că "doar o societate unită poate depăşi cu bine provocările majore cu care se confruntă".

Citește şi: LIVE TEXT - AMERICA ALEGE. S-au închis toate urnele! Donald Trump: Rezultatele alegerilor au fost 'fenomenale'

Totodată, Maia Sandu a subliniat că "dezgheţarea" relaţiei cu România şi refacerea relaţiilor cu Uniunea Europeană reprezintă priorităţi pentru ea, menţionând în acelaşi timp că nu este împotriva unei relaţii bune cu Rusia, strict în interesul cetăţenilor, în condiţiile în care Igor Dodon - potrivit ei - s-a folosit de această relaţie în scopuri personale.

Referitor la declaraţiile la adresa ei făcute în urmă cu o zi de contracandidatul său din turul doi de scrutin, Igor Dodon, Maia Sandu a spus: "Un porumbel rănit a ieşit la presă şi a început să cânte cântece de jale", o aluzie la apelul acestuia către alegători: "Să nu schimbe porumbelul din mână pe coţofana de pe gard", potrivit Agora.md.

"Igor Dodon, care a înţeles că pierde alegerile, simte că îi fuge pământul de sub picioare şi a ieşit să ameninţe oamenii, speriindu-i că dacă nu-l votează vine sfârşitul lumii", a declarat miercuri candidata PAS într-o conferinţă de presă.

Cu aceeaşi ocazie, Maia Sandu a anunţat că acceptă să participe la o dezbatere electorală cu Igor Dodon pe teren neutru.

Staff-ul electoral al lui Igor Dodon a anunţat miercuri că preşedintele în exerciţiu propune o dezbatere la televiziunea publică şi una pe teren neutru, cum ar fi Academia de Studii Economice din Republica Moldova, potrivit Deschide.md.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, Maia Sandu a învins în primul tur al scrutinului din 1 noiembrie cu 36,16% de voturi în faţa lui Igor Dodon (32,61%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.