Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu nu acceptă eşecul din alegeri şi acuză Curtea Constituţională

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Maia Sandu

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că hotărârea Curţii Constituţionale a Republicii Moldova (CCM) referitoare la validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale nu a luat în considerare contestaţia pe care a depus-o la CCM, informează Radio Chişinău, conform agerpres.

Potrivit Maiei Sandu, argumentele invocate de reprezentanţii formaţiunii sale arătau că impactul încălcărilor admise de autorităţi ar fi fost unul decisiv asupra rezultatelor alegerilor.

Citeşte şi: Un cetăţean moldovean plănuia atacuri TERORISTE la Moscova (FSB)

Sandu s-a referit în acuzaţiile sale la faptul că mai mulţi cetăţeni din diaspora nu au putut să voteze din lipsă de buletine de vot, la transportul organizat de votanţi din regiunea transnistreană şi la atacuri mediatice, inclusiv prin intermediul unor feţe bisericeşti, asupra sa.

Preşedinta PAS a criticat faptul că, deşi a acuzat autorităţile că nu şi-au făcut datoria în organizarea procesului de vot şi că există o serie de lacune în legislaţia electorală, CCM a validat rezultatele alegerilor.

Maia Sandu a mai anunţat că duminică, 18 decembrie, va avea loc şedinţa consiliului politic naţional al PAS, unde vor fi discutate planurile de viitor ale formaţiunii.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova (CCM) a validat marţi rezultatele alegerilor prezidenţiale. În urma deciziei CCM, noul preşedinte Igor Dodon urmează să depună jurământul în faţa parlamentului şi a Curţii, în termen de 45 de zile după alegeri.

Citeşte şi: Fără precedent. Prăpastia între preşedintele SUA şi CIA se adânceşte tot mai mult

Mandatul preşedintelui Republicii Moldova este de patru ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.

Socialistul prorus Igor Dodon a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie din Republica Moldova cu peste 52% din voturi, învingând-o pe contracandidata proeuropeană Maia Sandu, votată de aproximativ 48% dintre alegători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.