Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Nu exclud apariție `unei oportunități geopolitice` de soluționare a Problemei transnistreene

economist.com
transnistria

Președintele Maia Sandu nu exclude posibilitatea ca în următorii câțiva ani să apară o ”oportunitate geopolitică” care ar permite soluționarea conflictului din Transnistria. Conform „INFOTAG”, aceasta a declarat într-un interviu acordat canalului de televiziune Moldova 1, confirmând că „conflictul trebuie să fie rezolvat exclusiv pe cale pașnică”, relatează stiripesurse.md

„Pentru noi, menținerea păcii și a stabilității în țară rămâne în continuare obiectivul principal. Ne străduim să rezolvăm problemele etapizat, fără zgomot... Locuitorii de pe malul stâng al Nistrului doresc, de asemenea, să trăiască în pace, dar în prezent sunt speriați, deoarece regiunea este vecină cu Ucraina. Am văzut deja cum, la începutul războiului, tinerii de pe malul stâng s-au mutat pe malul drept, temându-se că vor fi trimiși să lupte împotriva Ucrainei (în cadrul forțelor armate ale Federației Ruse - „I.”)”, a spus președintele.

Potrivit președintelui, prezența trupelor rusești rămâne o problemă majoră.

„Vedem cum ”slugile Kremlinului” exprimă îngrijorarea cu privire la neutralitatea Republicii Moldova de dimineața până seara. Dar statutul de neutralitate al Republicii Moldova este încălcat exclusiv de Federația Rusă. Nicio altă țară nu încalcă neutralitatea”, a declarat Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.