Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu nu înțelege cum Procuratura se încurcă în proceduri când vine vorba de oameni ca Plahotniuc, Platon, Șor sau Cavcaliuc

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Procuratura dă vina pe proceduri, atunci când trebuie să dea un răspuns în privința oamenilor anchetați de corupție, dar plecați din țară.

La ședința Consiliului Suprem de Securitate din 10 august, reprezentații organelor de drept au spus că nu pot face prea multe pentru a preveni fuga acestora, transmite agora.md.

Maia Sandu a pus în discuție numele persoanelor care nu pot fi aduse în fața legii, pentru că au dispărut din Moldova, printre ei fiind: Plahotniuc, Platon, Șor și Cavcaliuc.

Maia Sandu are totuși o îndoială în privința acestei scuze invocate de Procuratură.

„Nu înțelegem de ce în cazul unor arestări ale oamenilor de afaceri, profesori, procedurile nu încurcă, iar în cazul dosarelor de corupție mare – procedurile încurcă. Nu am primit argumente convingătoare. Au fost exprimate îngrijorări că se raportează tranzacții financiare frauduloase, care nu sunt anchetate de Procuratură. Banii și proprietățile furate de acești oameni sunt în continuare la dispoziția lor, banii sunt consumați și devine tot mai dificilă recuperarea acestora.”

Consiliul Suprem de Securitate a întocmit un șir de recomandări la acest subiect pe viitor. Lista recomandărilor va fi făcută publică mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.