Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Nu pot să desemnez un premier în situaţia unei ţări furate

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a lăsat să se înţeleagă că nu are de gând să emită decretul de desemnare a unei noi candidaturi la funcţia de premier şi că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale şi totodată mizează mult pe consultările purtate cu experţii societăţii civile în vederea depăşirii blocajului politic.

În opinia şefului statului, sluţia optimă ar fi alegerile parlamentare anticipate, pentru că "este ceea ce doresc cetăţenii", iar "Parlamentul actual este parte a sistemului oligarhic".

Declaraţiile au fost făcute astăzi la Radio Moldova, în cadrul unei ediţii speciale

„Nu pot să desemnez un premier care va permite perpetuarea acestei situaţii în care ţara este furată. În această majoritate parlamentară sunt oameni implicaţi în cele mai mari scheme de corupţie de care a suferit această ţară vreodată", a declarat şeful statului.

Maia Sandu a adăugat că „nu ar fi vorba despre o candidatură anume la funcţia de premier" după ce a fost întrebată dacă nici Andrei Năstase nu ar fi candidatul potrivit să conducă Guvernul.

Preşedintele ţării a dat de înţeles că are o poziţie principială în acest sens şi că soluţia optimă şi favorabilă, întâi de toate cetăţenilor, ar fi alegerile parlamentare anticipate.

„E alegerea cetăţenilor şi cum ei vor alege aşa guvernare vor avea. Dar este dreptul lor şi este ceea ce cer ei şi este ceea ce au promis toate partidele politice", a subliniat Maia Sandu.

Despre perspectiva unui referendum, Maia Sandu a spus că nu se ştie dacă se va ajunge la asta. „Avem în faţă câteva săptămâni în care o să discutăm cu societatea civilă şi cu experţi constituţionali şi o să avem decizia Curţii Constituţionale", a specificat preşedintele ţării.

Întrebată despre cerinţa înaintată de către liderul PSRM, Igor Dodon, privind desemnarea Marianei Durleşteanu în calitate de candidat la funcţia de premier, Maia Sandu a menţionat că „Igor Dodon este un om inconsecvent care azi spune una şi mâine spune alta” amintind de promisiunea liderului socialiştilor de a susţine ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate cel târziu în toamna anului curent.

Maia Sandu a mai spus că de când se află în funcţia de şef al statului a discutat cu Igor Dodon doar în cadrul consultărilor politice purtate cu fracţiunile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.