Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Parcursul nostru UE depinde de ce se va întâmpla în justiție

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Parcursul nostru european depinde în mare măsură de ce se va întâmpla în justiție, de ce se va întâmpla în Procuratură. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, la PRIME TIME de la Prime TV, transmite publika.md.

Șeful statului, spune că Veronica Dragalin va prelua mandatul de șef al Procuraturii Anticorupție în luna august, iar așteptările ei și ale cetățenilor în privința noului președinte al PA sunt extrem de mari.

"Nu am avut un dialog cu doamna Dragalin. Din câte știu va ajunge în țară la sfârșitul lunii iulie și va prelua mandatul în august. Așteptările mele și ale cetățenilor sunt extrem de mari. Parcursul nostru european la această etapă depide foarte mult de ce se va întâmpla în sectorul justiției, în Procuratură.

Cât de repede se vor face reformele, cât de repede se va curăța sistemul, cât de credibile vor fi investigațiile, acțiunile procurorilor și judecătorilor. Depindem de ei. Parcursul nostru european depinde în mare măsură de ce se va întâmpla în justiție", a menționat Maia Sandu.

Amintim că Veronica Dragalin a câștigat concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor. La proba interviului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a acumulat cel mai mare punctaj: 72,15.

În prezent, ea activează în SUA, procuror adjunct în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei. Dragalin își va începe activitatea din 1 august.

Ea a înaintat o cerere în acest sens, pe motiv că urmează să-și finalizeze activitatea pe care o realizează în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.