Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, pentru CNN: Ucraina apără și libertatea Moldovei (VIDEO)

deschide.md
maia sandu nanci pelosi

Aflată într-o vizită recentă în SUA, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a oferit un interviu pentru jurnalista Christiane Amanpour, de la CNN.

Întrebată dacă prietenii americani ai Republicii Moldova și alții mai sunt îngrijorați, așa ca la început, că Moldova ar putea urma scenariul Georgiei sau Ucrainei și că Putin are în vizor și alte țări cu care are hotare, șefa statului a precizat că Ucraina în prezent apără nu doar libertatea ei, dar și a Republicii Moldova, transmite replicamedia.md.

„Ucraina își apără astăzi propria libertate, dar apără și libertatea Moldovei. Noi le suntem foarte recunoscători ucrainenilor curajoși, însă riscurile continuă să existe. Chiar dacă, datorită Ucrainei, nu există o amenințare militară în aceste zile, ne confruntăm cu un război hibrid, sunt încercări ale Rusiei de a destabiliza situația în Moldova”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, întrebată cum reușește să țină Moldova pe un loc bun în clasamentul democratic Maia Sandu a declarat următoarele: „Noi credem în democrație, noi am luptat mulți ani pentru democrație, împreună cu poporul din Moldova. Desigur, Moldova continuă să fie o democrație fragilă, dar obiectivul nostru a fost să consolidăm instituțiile democratice, procesele democratice și încercăm să facem asta, după cum am promis oamenilor.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.