Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Pfizer va da undă verde Moldovei. Primele doze ajung în martie

Profimedia Images
vaccin Pfizer

După ce Republica Moldova a primit un lot de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca, donație din partea României, acum urmează să primească și vaccinul de la Pfizer.

Un anunț în acest sens a fost făcut de președinta Maia Sandu, după o discuție avută cu Sinan Atlig, președinte regional Pfizer.

"Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului", spune Sandu.

Potrivit președintei, primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX.

"Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău.

Am discutat cu echipa Pfizer și despre condițiile de recepționare a vaccinului Pfizer în contextul donației din partea României, dar și despre interesul nostru de a face achiziții proprii de vaccin", a mai menționat Maia Sandu.

Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, în prima zi au fost vaccinați în total 751 de angajați medicali din întreaga țară.

Reamintim că România a livrat sâmbătă, 27 februarie, către Republica Moldova primele doze de vaccin AstraZeneca. Este vorba despre 21.600 de doze.

Totodată, menționăm că între 28 februarie și 3 martie sunt așteptate și primele livrări prin platforma COVAX a Organizației Mondiale a Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.