Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, revoltată de prețurile la gaze: Nu e o normalitate, ci o anomalie

Facebook
Maia Sandu

Ne confruntăm cu o problemă gravă - creșterea prețurilor la gaze pe piețele internaționale. Nu este o normalitate, dar o anomalie.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite presa din Moldova.

"Ne confruntăm cu o problemă gravă, rezolvarea căreia nu ține doar de Republica Moldova. O creștere atât de bruscă este o lovitură pentru consumatorii casnici din mai multe state. Situația noastră este și mai grea din cauza guvernărilor iresponsabile din ultimii 30 de ani.

Nu au făcut nimic ca țara noastră să nu ajungă într-un astfel de blocaj. Alte țări au finanțat sistemul energetic pentru a evita o astfel de criză.

De 3 decenii suntem la cheremul regimului de la Tiraspol. Nu s-a investit niciun leu în energia regenerabilă, în schimb au înflorit scheme de milioane de dolari în sectorul energetic.

Din păcate, nu avem nimic, abia acum începem să lucrăm cu adevărat pentru securitatea energetică a țării", a declarat Maia Sandu.

Totodată, președintele țării a subliniat că a comunicat cu mai mulți șefi de state pentru a identifica soluții privind criza energetică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.