DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Maia Sandu s-a întâlnit cu Johannes Hahn - Guvernul de la Chişinău şi-a asumat să implementeze reforme cuprinzătoare

Deschide Moldova
Maia Sandu

Posibilităţile de consolidare a dialogului la nivel înalt dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, lansat la Chişinău cu câteva săptămâni în urmă, au fost discutate miercuri de prim-ministrul Maia Sandu, aflată în vizită oficială la Bruxelles, şi comisarul european pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, informează guvernul Republicii Moldova într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Maia Sandu l-a informat pe oficialul UE despre ultimele evoluţii politice din Republica Moldova, precum şi despre acţiunile întreprinse de către guvern şi parlament pentru avansarea agendei de reforme. Maia Sandu a subliniat faptul că actuala guvernare are drept scop reconstruirea instituţiilor democratice şi refacerea încrederii cetăţenilor în propriul stat, aceste lucruri fiind posibile prin: investigarea abuzurilor şi neregulilor guvernării trecute, crearea unei justiţii care funcţionează în baza integrităţii şi încrederii publice, promovarea unor profesionişti în funcţii-cheie, precum şi îndeplinirea condiţiilor din Acordul de Asociere cu UE.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate subiectele ce ţin de cooperarea pe programe de asistenţă cu UE, precum şi posibilităţile de aprofundare a cooperării bilaterale prin prisma platformei Parteneriatului Estic, care celebrează anul acesta 10 ani de la înfiinţare. ''Guvernul de la Chişinău şi-a asumat să implementeze reforme cuprinzătoare şi să construiască instituţii care funcţionează în interesul cetăţenilor Republicii Moldova. Vom reuşi doar cu sprijinul vostru esenţial. Într-o zi, Moldova va fi gata pentru Europa. Într-o zi, vom bate cu încredere la uşa UE pentru a ne recâştiga locul cuvenit în familia europeană a naţiunilor", a declarat Maia Sandu.

La rândul său, comisarul Hahn a salutat acţiunile întreprinse de către guvernul de la Chişinău în avansarea reformelor. Oficialul a menţionat că Uniunea Europeană acordă o atenţie sporită evoluţiilor din Republica Moldova şi că îşi doreşte ancorarea ţării pe calea ireversibilă a reformelor.

Totodată, Johannes Hann a subliniat faptul că vor fi identificate măsuri concrete de sprijin pentru Republica Moldova, având la bază angajamentul ferm de a implementa prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.