Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu și-a mărit bugetul Președinției pentru salariile angajaților din instituție

stiri.md
Maia Sandu

Președinția are nevoie de mai mulți bani de la stat din cauza creșterii salariului angajaților instituției. Aceasta e explicația Maiei Sandu, întrebată despre necesitatea măririi bugetului pentru anul viitor.

„Bugetul Președinției a crescut doar în măsura în care să asigure creșterea salariilor pentru anumite categorii de angajați, așa cum presupune legea salarizării.

Legea salarizării angajaților publici care a fost aprobată acum 2 ani a prevăzut anumite etape pentru creșterea salariilor pentru toți funcționarii.

Respectiv anumiți angajați ai Președinției sunt și ei parte a acestei legi a salarizării și trebuie să le crească salariile cum le cresc la ceilalți.

Eu nu am cerut majorarea bugetului Președinției și nu mă fac responsabilă de această creștere. În general ceea ce ne-am dori noi este să crească bugetele tuturor, atât în domeniul public, cât și cel privat.

Cel mai important este faptul ca toți banii să fie gestionați rațional, să nu se admită abuzuri și să nu se admită ilegalități”, a spus Maia Sandu, aflându-se într-o vizită de lucru de la Edineț, transmite Agora.md

Precizăm că, potrivit legii bugetului de stat pentru anul 2022, aprobată în prima lectură de către Parlament, bugetul Președinției va crește la anul până la aproape trei milioane de lei, inclusiv salariul șefei statul se va majora cu 1.500 de lei, ajungând astfel la 21.000 de lei lunar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.