Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu vrea să creeze un stat în care fiecare cetățean să aibă o viață demnă

captura Facebook
Maia Sandu

Ieri, 23 septembrie, deputații au votat proiectul de modificare a Codului de executare, lege ce prevede protecția cetățenilor cu venituri mici de la evacuările abuzive din propria locuință din cauza datoriilor.

În acest sens, președinta Maia Sandu a venit cu mulțumiri către deputați, transmite presa din Republica Moldova.

”Legea ce va proteja oamenii cu venituri mici de evacuări abuzive din propria locuință din cauza datoriilor a fost votată ieri de Parlament în prima lectură. Am înaintat proiectul de modificare a Codului de executare la 26 martie și mă bucur că inițiativa este susținută de noul Legislativ. Este inacceptabil ca oamenii să fie lăsați fără loc de trai pe timp de iarnă, în situație de urgență ori să se dispună ca locuința lor să fie sechestrată pentru o datorie mică.

Mecanismul de protecție, creat de modificările introduse, stabilește, între altele, că cetățeanul nu va putea fi evacuat din casă în perioada rece a anului, dacă acesta nu dispune de altă locuință corespunzătoare, unde s-ar putea muta. Tot aici se înscrie starea de urgență, de asediu sau de război și starea de urgență în sănătate publică. Proiectul mai propune extinderea listei bunurilor și veniturilor cetățeanului, care nu pot fi urmărite. Astfel, dacă debitorul este agricultor, nu pot fi urmărite alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obținerii mijloacelor de subzistență și furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă.

Trebuie să creăm un stat în care fiecare cetățean să aibă o viață demnă și să știe că, dacă a ajuns în situație de risc, autoritățile au grijă de el. O facem inclusiv prin acest proiect de lege, care îi va proteja de abuzuri pe cei mai vulnerabili”, a scris Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.