Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu vs. Igor Dodon: Cum au cheltuit banii statului pentru vizite în străinătate

stiri.md
sandu dodon

În primul an de președinție, Maia Sandu a efectuat vizite în 18 raioane ale țării în mai multe localități, iar alte 14 în străinătate, între care Ucraina, Belgia, Franța, Germania, Italia, Polonia, Georgia, SUA, Austria, România.

În comparație, la fel în primul an de președinție, fostul șef al statului, Igor Dodon, a avut 34 de deplasări în străinătate, dintre care 13 în Federația Rusă, transmite presa din Republica Moldova.

Asta deși socialistul în nenumărate rânduri a criticat-o pe Maia Sandu precum că ar avea mai multe vizite externe decât interne.

Maia Sandu, în prima sa deplasare oficială în calitate de președintă, a fost în perioada 11-12 ianuarie 2021 la Kiev, Ucraina.

Dintre cele 14 deplasări, pentru 11 efectuate de Maia Sandu (informații despre resursele financiare alocate pentru ultimele trei vizite, la București, Paris și Bruxelles, nu sunt publicate pe site-ul Președinției, iar la solicitarea Replica Media încă nu s-a primit un răspuns), fiind însoțită de alți membri din cabinetul său, din bugetul statului au fost cheltuiți circa jumătate de milion de lei, mai exact 457,8 mii de lei, dintre care 83.600 pentru diurnă, 286.500 pentru biletele la avion, iar restul banilor pentru cazare.

Bilanțul cheltuielilor aferente deplasărilor de serviciu acoperite de instituția prezidențială pe parcursul anului 2021:

În comparație, Igor Dodon, fiind în funcția de președinte, în primul an de mandat a cheltuit pentru 34 de deplasări în străinătate, dintre care 13 în Federația Rusă, peste 1.300.000 de lei, sumă aproape triplă față de banii cheltuiți de lidera de la Chișinău, Maia Sandu.

Cea mai parte a sumei a fost alocată pentru biletele de avion - 703.230, peste 333.000 de lei pentru diurnă, iar 311.267 de lei au fost cheltuiți pentru cazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.