Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maimuţele dispărute de la Grădina Zoologică din Dallas au fost găsite în viaţă

maimuta2

Două maimuţe tamarin, care dispăruseră de la Grădina Zoologică din Dallas, probabil furate, au fost găsite în viaţă de poliţie şi returnate grădinii zoologice, au anunţat marţi seara autorităţile americane, relatează miercuri AFP.

Poliţiştii au găsit cele două primate în jurul orei 16:50 (22:50 GMT) "într-o casă abandonată din Lancaster", un oraş situat la aproximativ 30 de kilometri sud de Dallas, informează Agerpres.

Poliţia a anunţat pe Twitter că a primit un pont cu privire la locul în care se aflau maimuţele şi a publicat o fotografie cu una dintre primate aflate "în interiorul unui dulap din casă", precizând că animalele au fost returnate grădinii zoologice.

Grădina Zoologică din Dallas, care sesizase luni poliţia în legătură cu dispariţia celor două maimuţe, s-a declarat "extrem de uşurată" de găsirea animalelor, într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Ele vor fi examinate de medicii noştri veterinari în seara asta", a precizat marţi instituţia.

"Credem că animalele au fost scoase în mod deliberat din incinta" grădinii zoologice, a afirmat poliţia din Dallas într-un comunicat difuzat marţi dimineaţă, fără a indica un suspect sau un potenţial motiv.

Aceste maimuţe mici cu mustaţă albă, impunătoare, care trăiesc în pădurile din America de Sud, au mai fost în trecut ţinta unor astfel de furturi. Mai multe primate au fost furate la Lyon (Franţa) în 2011, apoi dintr-o incintă din nordul Franţei în 2016 şi dintr-o grădină zoologică din Blackpool (Marea Britanie), în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.