Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mainz reziliază contractul cu El Ghazi din cauza postărilor despre conflictul Israel-Hamas

focus.de
mainz bundesliga

Echipa de fotbal germană Mainz 05 i-a reziliat contractul fotbalistului Anwar El Ghazi în urma postărilor pe rețelele de socializare ale atacantului în legătură cu conflictul dintre Israel și Hamas, a anunțat vineri clubul din Bundesliga.

Olandezul a fost suspendat în octombrie în urma unui comentariu anterior despre acest conflict, dar a fost autorizat să revină la antrenamente luni, după ce și-a arătat remușcările, precizase clubul, conform mediafax.

Cu toate acestea, El Ghazi a postat miercuri o nouă declarație despre care clubul german a spus că este "de neînțeles" și că o va examina din punct de vedere juridic.

"Poziția mea rămâne aceeași ca atunci când a început acest lucru", a scris El Ghazi.

"Sunt împotriva războiului și a violenței. Sunt împotriva uciderii tuturor civililor nevinovați. Sunt împotriva tuturor formelor de discriminare. Sunt împotriva islamofobiei. Sunt împotriva antisemitismului. Sunt împotriva genocidului. Sunt împotriva apartheidului. Sunt împotriva ocupației. Sunt împotriva opresiunii."

El Ghazi, în vârstă de 28 de ani, a adăugat că nu are "niciun regret sau remușcare" în ceea ce privește poziția sa și a refuzat să se distanțeze de ceea ce a spus anterior.

Într-o declarație citată de Reuters, Mainz a precizat că contractul jucătorului a fost reziliat ca urmare a declarațiilor și postărilor sale pe rețelele de socializare.

"Susțineți ceea ce este corect, chiar dacă asta înseamnă să stați singuri. Pierderea mijloacelor mele de trai nu înseamnă nimic în comparație cu iadul dezlănțuit asupra celor nevinovați și vulnerabili din Gaza", a postat El Ghazi pe Instagram mai târziu, vineri.

El Ghazi, care s-a alăturat echipei Mainz în septembrie și a mai jucat pentru Aston Villa și Everton, a fost suspendat pe 17 octombrie din cauza postării sale inițiale, pe care a șters-o între timp.

Miercuri, însă, el a scris: "Nu datorez o responsabilitate specială niciunui stat. Cred că niciun popor sau stat nu este scutit de întrebări și responsabilitate și nici nu este mai presus de legea internațională".

"Nu poate exista nicio justificare pentru uciderea a peste 3.500 de copii în Gaza în ultimele trei săptămâni ... Eu și noi, ca lume, nu putem în mod conștient (sic) să rămânem tăcuți. Trebuie să cerem să se pună capăt crimelor din Gaza acum."

Mainz, care nu a obținut nicio victorie în acest sezon în campionat, este ultima în Bundesliga cu trei puncte și primește sâmbătă pe RB Leizpig.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.