Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maior despre românii care au cerut reconsiderarea numirii sale în SUA: Nu mă deranjează

george maior

Fostul șef al SRI, George Maior, propus ambasador al României la Washington, nu este deranjat de scrisoarea unui grup de români din SUA care i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să-și reconsidere decizia de numire a sa în acest post. George Maior a declarat, duminică seara, la Digi24, că e bine că există o asemenea „vibrație” în rândul comunității românești din Statele Unite, care numără în jur de 450.000 de membri.

George Maior spune că acest demers îndreptat împotriva lui „echilibrează” sutele de mesaje de susținere și încurajare pe care le-a primit tot din Statele Unite.

„E foarte bine că există o asemenea vibrație în comunitatea românească, am primit și sute de scrisori – dar nu le folosesc public – de susținere, de încurajare, întrebări legate de proiectele de acolo, de mandat, deci lucrurile sunt echilibrate”, a spus viitorul ambasador al României în SUA.

Românii din SUA îi scriu lui K. Iohannis: Desemnaţi altă persoană ca ambasador

Un grup de români de la ziare și organizații ale românilor din SUA i-au scris președintelui Klaus Iohannis, cerându-i să reconsidere decizia de nominalizare a lui George Maior ca ambasador în SUA și să desemneze o altă persoană care „să aibă credibilitate pentru a putea conlucra cu comunitățile românești”.

George Maior a dat asigurări că dialogul cu membrii comunității românești constituie o prioritate, așa cum a menționat și la audieri, și a oferit, totodată, o estimare a mărimii acesteia - peste 450.000 de persoane. „Ușa Ambasadei este deschisă pentru un dialog calitativ și purtat cu bună-credință cu comunitatea românească, o comunitate foarte mare, peste 450.000 de persoane în Statele Unite și care are un potențial extraordinar în a ajuta consolidarea relațiilor, umane până la urmă, între cele două state”, a menționat fostul șef al SRI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.