Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majorarea alocațiilor e tot sub semnul întrebării, în ciuda votului din Parlament: Aşteptăm rectificarea, este mai puţin de o lună

Facebook
violeta alexandru

Guvernul va mări alocaţiile copiilor în cazul în care legea va intra în vigoare, iar sursa de finanţare va fi identificată la rectificarea bugetară, care va avea loc peste o lună, a declarat, joi seara, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

"Aşteptăm ca actul normativ să meargă către domnul preşedinte. În momentul în care va intra în vigoare, vom avea foarte clar parcursul a ceea ce urmează să se întâmple, dar suntem la o lună înainte de momentul solicitat de noi pentru a face evaluarea corespunzătoare în vederea identificării resurselor. Dacă actul va intra în vigoare, ce alte opţiuni aş avea decât să aplic legea?! (...) Încerc să spun că abordarea noastră este raţională, bazată pe nevoia de a avea o fundamentare şi o indicare a sursei bugetare din care se fac aceste creşteri. E foarte uşor, în condiţiile în care mai multe domenii au nevoie de o creştere, în mod evident copiii fiind o prioritate, e uşor să promiţi. Normal este să şi identifici sursa de bani şi să poţi să faci această cheltuială în baza sursei identificate. Aşteptăm rectificarea, este mai puţin de o lună până la momentul rectificării. În momentul în care se face rectificarea, se identifică şi sursa de finanţare", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi 24.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă 2/2020, care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

Ministrul Muncii a catalogat joi iniţiativa PSD de respingere a acestei ordonanţe drept populistă.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

" PSD, din considerente electorale, deşi ştia că mai este o lună până la acel moment, a preferat să se laude că i se datorează această dublare a alocaţiilor, deşi istoria arată că PNL a fost cel care a făcut creşteri de alocaţii, într-o procedură parlamentară transparentă, cu indicarea surselor de finanţare, aşa cum este normal să se întâmple. (...) Sesizaţi populismul abordării. Mai este doar o lună până la momentul solicitat de Guvern pentru a face această evaluare în baza căreia să poată avea un punct de vedere argumentat. Partidul Naţional Liberal şi Guvernul sunt în mod evident pentru dublarea alocaţiilor, nu are nimeni nicio îndoială în acest sens, pentru că toate iniţiativele de creştere a alocaţiilor au venit de la Partidul Naţional Liberal. Sunt iniţiative venite din partea PNL în Parlament, cea mai recentă este o iniţiativă de creştere a alocaţiei cu rata inflaţiei, deci toate aceste măriri sunt ca urmare a eforturilor PNL. Ca atare, bineînţeles că ne dorim să crească alocaţiile, numai că abordarea noastră a fost raţională, şi anume: la rectificarea bugetară, când poţi să identifici bine sursa de finanţare, atunci ai răspunsul", a susţinut Violeta Alexandru.

Citește și: Atac dur la adresa lui Traian Berbeceanu: Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela

Ministrul Muncii a precizat că subiectul creşterii alocaţiilor nu a fost discutat în şedinţa de Guvern de joi.

"Subiectul, în condiţiile în care legea este încă în circuit de la Parlament către domnul preşedinte, şedinţa de Guvern are acte normative care au trecut prin procedura de avizare, în condiţiile în care procesul complet al acestui act normativ nu s-a epuizat, subiectul nu avea cum să se afle pe agenda şedinţei de Guvern", a menţionat Violeta Alexandru.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.