Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majorarea indemnizațiilor pentru mame, susținută de PNL, un pas important

PNL

Noile norme de aplicare a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului, care intră în vigoare începând de astăzi, 1 iulie 2016, reprezintă un pas important către stoparea și chiar reducerea declinului demografic catastrofal în care a intrat România - obiectiv asumat public de PNL.

Conștientizând situația demografică îngrijorătoare în care se află România în ultima perioadă, PNL și-a asumat ca politică publică adoptarea în regim de urgență a unor măsuri care să compenseze scăderea dramatică a populației.

BREXIT, efectul de domino: Președintele Cehiei cere REFERENDUM privind ieșirea din UE

Astfel, anul trecut, PNL a obținut dublarea alocațiilor pentru copii, după ce ultima majorare fusese făcută în 2005. Acest demers s-a înscris – ca și cel de acum – în linia de gândire a PNL ce susține sporirea creșterii natalității.

Eliminarea plafonului maxim de 3.400 lei/lună al indemnizației pentru creșterea copilului, precum și acordarea indemnizației pe perioada până când copilul împlinește doi ani, reprezintă alte amendamente susținute de PNL în Parlament, care au condus la adoptarea legislației care intră astăzi în vigoare.

BOMBA lui Liviu Dragnea, CONFIRMATĂ

PNL atrage atenția asupra faptului că populația României se reduce cu două orașe mici anual. Concret, se înregistrează o reducere de 80.000 de persoane începând din 2014, când populaţia rezidentă a scăzut sub 20 de milioane de locuitori, ajungând la nivelul celei din 1966.

Mai mult, sporul natural este preponderent negativ, iar tinerii de până la 14 ani sunt depășiți de populația de peste 65 de ani, declin care a fost etichetat de specialiști drept ”iarna demografică”.

În aceste condiții, PNL asumă să întreprindă și în viitor măsuri concrete care să faciliteze pe cât posibil creșterea natalității și care să facă din România un stat funcțional din punct de vedere al raportului dintre diferitele categorii de vârste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.