Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea celor care ies din ţară prin Nădlac II sunt cetăţeni ucraineni

Vama Nadlac

Majoritatea celor care ies din ţară în această perioadă prin cel mai mare punct de trecere a graniţei cu Ungaria - Nădlac II - sunt cetăţeni ucraineni, conform autorităţilor de frontieră din Arad, care transmit că au solicitat Ungariei să suplimenteze personalul de control pentru a se putea forma mai multe echipe comune cu poliţiştii de frontieră români şi astfel să se poată fluidiza traficul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că doar în ultimele 24 de ore prin Nădlac II au ieşit din ţară 2.236 de ucraineni, reprezentând mai mult de jumătate dintre toţi cei 3.700 de călători înregistraţi.

Conform sursei citate, prin Nădlac I au ieşit din ţară 751 de ucraineni, din totalul de 1.800 de călători.

"Se înregistrează timpi mari de aşteptare în PTF Nădlac II, ca urmare a faptului că un număr mare de autoturisme se prezintă pentru efectuarea controlului pe sensul de ieşire din ţară. La graniţa româno-ungară controlul de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Autorităţile maghiare au fost contactate pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului iar Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi fluent", a declarat Dincă.

Coloane de maşini sunt formate, vineri, la ieşirea din ţară, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (pe autostrada pan-europeană), mulţi dintre călători fiind refugiaţi ucraineni, însă controlul se desfăşoară lent pentru că Ungaria nu asigură suficienţi poliţişti de frontieră care să facă echipe comune cu cei români.

Situaţia la Nădlac II este înrăutăţită faţă de ziua anterioară, când se aştepta circa 150 de minute pentru efectuarea formalităţilor de trecere. Vineri, site-ul Poliţiei de Frontieră indica un timp de aşteptare de cel puţin 180 de minute la ieşirea din ţară.

Poliţia de Frontieră Română informează pe site că motivele creşterii timpului de aşteptare sunt numărul mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră şi "lipsă personal autorităţile de frontieră maghiare pe ambele sensuri". Aceleaşi motive erau prezentate şi joi.

Poliţiştii de frontieră arădeni le recomandă călătorilor să urmărească situaţia pe aplicaţia "Trafic online" disponibilă la adresa politiadefrontiera.ro şi să aleagă punctele de trecere în care nu este aglomeraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.