Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea cluburilor din Rusia se opun reluării campionatului

Majoritatea cluburilor de fotbal din Rusia se opun reluării campionatului din cauza riscului infectării cu noul coronavirus, însă patru din primele cinci clasate pledează pentru disputarea restului stagiunii, potrivit presei locale, citate de EFE potrivit Agerpres.

Pentru încheierea sezonului se pronunţă cluburi istorice, ca Lokomotiv Moscova, aflată pe poziţia secundă a clasamentului, la 9 puncte de liderul Zenit Sankt Petersburg, cu nouă etape rămase. Locul 2 ar garanta prezenţa în Liga Campionilor.

De reluarea meciurilor nu este interesată nici Spartak Moscova, una din marile decepţii ale sezonului, ocupanta locului 8. Spartak este la doar 2 puncte de concitadina Dinamo, echipa de pe locul 6, ultimul care asigură calificarea în cupele europene.

Patronul lui Spartak, Leonid Fedun, s-a îmbolnăvit de coronavirus şi a fost internat, a anunţat gruparea moscovită.

Cum în acest sezon nu va retrograda nicio echipă, de reluarea competiţiei nu sunt interesate nici lanterna roşie Ahmat Grozni, nici antepenultima clasată Rubin Kazan, o fostă campioană.

Rusia este pe locul şase în lume în ce priveşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19 (177.160), deşi numărul deceselor (1.625) este foarte scăzut în raport cu populaţia sa, dar în ultimele zile s-au înregistrat mai mult de 1.000 de cazuri noi la fiecare 24 de ore.

Printre formaţiile ce doresc reluarea campionatului este Zenit, deşi foarte probabil va intra în posesia titlului şi fără să joace meciurile rămase. În aceeaşi situaţie este FC Krasnodar, aflată pe locul 3, la egalitate de puncte cu Lokomotiv. În acest moment, FC Krasnodar ar avea asigurată prezenţa în tururile preliminare ale Ligii Campionilor.

Dornică de reluarea partidelor este şi revelaţia FC Rostov, aflată pe locul 4, ce ar duce-o în Europa League. ŢSKA Moscova, locul 5 şi copleşită de probleme economice, speră să ajungă în preliminariile Champions League, ceea ce i-ar îmbunătăţi situaţia financiară.

O decizie va fi luată pe 15 mai, la reuniunea comitetului executiv al Federaţiei ruse de fotbal, al cărei preşedinte, Aleksandr Diukov, este în favoarea reluării cu orice preţ a campionatului.

Potrivit acestui plan, fotbaliştii străini care au părăsit Rusia ar trebui să se întoarcă în această ţară la mijlocul lui mai, pentru a fi plasaţi două săptămâni în carantină.

Ar promova în elită primele două clasate în eşalonul secund, istorica Rotor Volgograd şi FC Himki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.