Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea germanilor susţin intenţia Angelei Merkel de a candida din nou la postul de cancelar

angela merkel refugiati

Aproximativ două treimi dintre germani salută faptul că actualul cancelar Angela Merkel intenţionează să candideze pentru un nou mandat în această funcţie la alegerile parlamentare din Germania, prevăzute pentru toamna anului viitor, relevă un sondaj Politbarometer, publicat vineri de postul de televiziune ZDF, transmite DPA. Astfel, sondajul arată că 64% dintre germani susţin decizia lui Merkel de a candida pentru al patrulea mandat de cancelar, hotărâre susţinută de 89% dintre simpatizanţii partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Unul din trei germani se opun candidaturii Angelei Merkel pentru un nou mandat de şef al executivului de la Berlin. În ceea ce îi priveşte pe social-democraţii germani, acelaşi sondaj indică faptul că 51% dintre germani susţin o eventuală decizie a actualului preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, de a candida la postul de cancelar al Germaniei. Schulz a anunţat joi că intenţionează să revină în politica germană anul viitor. Cotidianul german Sueddeutsche Zeitung a relatat că el va fi principalul candidat al Partidului Social Democrat (SPD) pentru landul Renania de Nord - Westfalia la viitoarele alegeri federale. Cancelarul Germaniei este ales prin vot secret de Bundestag (camera inferioară a legislativului german), după ce noii deputaţi germani îşi preiau mandatele în urma alegerilor. Data exactă a scrutinului nu a fost deocamdată stabilită.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion reprezentativ de 1.258 de persoane, în perioada 22-24 noiembrie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.