Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea suporterilor lui PSG au apreciat pozitiv decizia lui Kylian Mbappe de a-şi prelungi contractul (sondaj)

indianexpress.com
kylian mbappe

Decizia starului francez Kylian Mbappe de a-şi prelungi contractul cu echipa de fotbal Paris Saint-Germain a fost apreciată pozitiv de majoritatea francezilor, potrivit unui sondaj realizat de institutul independent Odoxa, informează cotidianul Le Parisien, citat de Agerpres.

La acest sondaj realizat luna aceasta au participat 1.005 persoane (între care 422 de amatori de fotbal) reprezentative pentru populaţia franceză cu vârsta de peste 18 ani.

Astfel, 65% dintre francezi sunt satisfăcuţi de alegerea lui Mbappe de a rămâne la clubul din capitala Franţei (74% în cazul amatorilor de fotbal).

Printre suporterii lui PSG, decizia lui Mbappe a semna un nou acord cu campioana en titre a Franţei este apreciată aproape în unanimitate (93%), conform ziarului parizian.

Plecarea la Real Madrid a golgheterului din Ligue 1 ar fi fost cu siguranţă o lovitură pentru campionatul Franţei. Faptul că Mbappe a decis să rămână pe Parc des Princes a sporit interesul faţă de prima ligă din Hexagon: 37% dintre francezi sunt mai interesaţi acum să urmărească competiţia în sezonul viitor.

Pentru cei chestionaţi, PSG demonstrează în acest fel că poate concura cu marile cluburi europene (66%), iar Mbappe îşi dovedeşte astfel loialitatea faţă de Franţa (65%),

Pe de altă parte, majoritatea francezilor consideră şi că Mbappe a cedat în faţa mijloacelor financiare nelimitate ale Qatarului (63%), în timp ce exact jumătate dintre ei apreciază că PSG greşeşte dacă îi acordă prea multă putere starului său.

În cele din urmă, 55% dintre fanii fotbalului şi 71% dintre suporterii lui PSG consideră că clubul parizian are dreptate să-şi preţuiască cel mai important jucător.

Sondajul îi invită, totodată, pe francezi să-şi exprime părerea cu privire la strategia pe care ar trebui să o adopte PSG pentru a obţine cele mai bune rezultate pe scena europeană. Fanii fotbalului, în ansamblu, consideră că lotul de jucători ar trebui reînnoit în profunzime (51%), în timp ce suporterii PSG cred că este necesară în special recrutarea unor jucători mai buni pe anumite posturi (59%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.