Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea teraselor din municipiul Arad funcţionează fără documentele legale necesare

Sun Leader
tersase terasa restaurant

Marea majoritate a teraselor din municipiul Arad au fost depistate, la un control efectuat de poliţiştii locali, că funcţionează fără documentele legale necesare, astfel că 89 au fost sancţionate cu avertismente scrise, riscând amenzi dacă nu se vor conforma în zilele următoare.

Dacă la începutul lunii mai erau deschise în municipiu aproximativ 50 de terase, miercuri primeau clienţi în jur de 110, însă doar aproximativ 20 îndeplinesc condiţiile de funcţionare, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Poliţiei Locale au transmis, miercuri, că aceste 89 de terase care nu funcţionează legal nu au documentaţiile prevăzute în Regulamentul de desfăşurare a activităţilor economice şi al pieţelor în municipiul Arad.

"Toate unităţile respective au fost sancţionate cu avertisment scris, urmând ca, în zilele următoare, să fie efectuat un al doilea control, la agenţii economici care nu au intrat în legalitate, conform hotărârii de Consiliu Local. De această dată, vor fi aplicate sancţiuni acelor deţinători de terase care nu au iniţiat demersuri de autorizare/avizare ori care îşi continuă activitatea, deşi au primit răspunsuri negative de la compartimentele de specialitate ale Primăriei municipiului Arad", a transmis Poliţia Locală.

Conform sursei citate, niciun agent economic nu va fi amendat înainte să fi fost avertizat în scris şi să fi primit termen pentru a obţine autorizarea/avizarea.

Totuşi, Poliţia Locală transmite că majoritatea teraselor care au fost găsite cu probleme funcţionează de mai mulţi ani, iar patronii "cunosc seria de documente pe care trebuie să le obţină obligatoriu, anual, de la Primărie".

Patronii riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 2.500 lei pentru fiecare articol din Regulament încălcat, amenda maximă cumulată fiind de 5.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.