Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malaezia nu va organiza alegeri parlamentare până la sfârşitul pandemiei de COVID-19, anunță premierul

Asia Times
Muhyiddin Yassin prim-ministru Malaezia

Malaezia nu va organiza alegeri parlamentare până la sfârşitul pandemiei de COVID-19, a declarat prim-ministrul Muhyiddin Yassin într-un discurs ţinut luni, cu ocazia împlinirii unui an de mandat, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

'Odată ce pandemia se va sfârşi, ceea ce sper că se va întâmpla în curând, îl voi sfătui pe (regele Malaeziei) Yang di-Pertuan Agong să dizolve parlamentul', a afirmat şeful guvernului de la Kuala Lumpur.

'Prioritatea principală a acestui guvern în momentul actual este să scoată ţara din dubla criză de sănătate şi economică', a spus Muhyiddin, în vârstă de 73 de ani, care săptămâna trecută a fost primul cetăţean malaezian căruia i s-a administrat vaccinul anti-COVID-19 la lansarea campaniei.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

De aproape două luni, Malaezia se află în stare de urgenţă, ce va dura până la sfârşitul lui august, cu parlamentul suspendat pentru a doua oară de la debutul pandemiei.

Liderul opoziţiei, Anwar Ibrahim, contestă această suspendare, iar joi este programată o audiere în justiţie.

Starea de urgenţă a fost declarată la o zi după ce administraţia lui Muhyiddin a impus un al doilea lockdown, în contextul dublării cazurilor de infectare cu coronavirus între lunile decembrie şi ianuarie. Restricţiile au fost relaxate ulterior în cea mai mare parte din ţară, iar numărul de infectări a scăzut.

În statele vecine Malaeziei au avut loc totuşi alegeri, în pofida pandemiei. Singapore a ales un nou parlament la mijlocul lui 2020, la fel şi Myanmar în noiembrie, iar Indonezia a organizat sute de alegeri regionale în decembrie.

Premierul malaezian Muhyiddin a preluat puterea de la predecesorul său Mahathir Mohamad, care a demisionat surprinzător în februarie 2020. Muhyiddin conduce o coaliţie de partide care a pierdut în mod neaşteptat în faţa lui Mahathir în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.