Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malala, premiul Nobel pentru Pace, cu `inima frântă` după ordinul lui Trump privind refugiaţii

Mirror
Malala Yousafzai

Tânăra Malala Yousafzai, premiul Nobel pentru Pace, a declarat vineri că are "inima frântă" după semnarea de către Donald Trump a unui ordin executiv ce limitează primirea de refugiaţi în Statele Unite, transmite AFP. 

"Am inima frântă să văd cum preşedintele Trump închide azi uşa copiilor, mamelor şi taţilor care fug de violenţă şi război (...) Am inima frântă să văd America întorcând spatele trecutului său mândru de primire de refugiaţi şi migranţi", a reacţionat tânăra pakistaneză, premiul Nobel 2014, într-un comunicat publicat la New York. 

"Am inima frântă să văd copii refugiaţi sirieni, care suferă de şase ani din cauza unui război de care nu sunt responsabili, ţinte ale discriminării. În aceste vremuri de incertitudine şi tulburări în lume, cer preşedintelui Trump să nu întoarcă spatele copiilor şi familiilor cele mai vulnerabile", a adăugat tânăra. 

Malala a scăpat în 2012, în timp ce se întorcea de la şcoală, unei tentative de asasinat aparţinând talibanilor pakistanezi. Îngrijită în Anglia, unde trăieşte de atunci, ea a devenit campioana dreptului femeilor la educaţie. 

Textul decretului semnat de Trump, intitulat "protecţia naţiunii contra intrării teroriştilor străini în Statele Unite", nu a fost imediat difuzat vineri seara. 

Dar potrivit proiectului de text publicat miercuri de Washington Post, autorităţile americane ar bloca timp de o lună sosirea imigranţilor din şapte ţări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen. 

Acelaşi text ar prevede de asemenea oprirea completă timp de patru luni a programului federal de admisie şi reinstalare a refugiaţilor din ţări în război, un program umanitar creat printr-o lege a Congresului din 1980, notează AFP. 

Refugiaţilor sirieni, care au fugit cu milioanele de conflictul din ţara lor, dar dintre care numai 18.000 au fost acceptaţi de SUA din 2011, le-ar fi definitiv interzisă intrarea în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.